לפינוי דייר סרבן שנשאר בנכס לאחר תום תקופת השכירות או כזה שהפסיק לשלם עוד בתוך תקופת השכירות החתומה בחוזה יש לפנות לעורך דין המתמחה בתחום. עורך דין לפינוי דייר יסייע לנסח מכתב לקראת תביעה לדייר הסרבן ובו דרישה לפינוי והתראה טרם נקיטה בהליכים משפטיים. במידת הצורך ובמידה והדייר עקבי בסרבנותו ניתן יהיה להגיש תביעה לפינוי מושכר.
איך מפנים דייר לא משלם?
אז באמת איך מפנים דייר לא משלם? חשוב תחילה להבין איך לא מפנים. יש איסור בחוק לנקיטת דין עצמאית על ידי בעלי דירות על מנת להביא דייר שאינו משלם לעזוב. נקיטת דין עצמי מהווה פגיעה חמורה בזכויותיו של השוכר ללא קשר לגורמים שהובילו לכך או בצדקת טענותיו של בעלי הנכס והדבר עשוי להוות הן עבירה פלילית והן עוולה אזרחית.
כל ניסיון פינוי דייר לא משלם בכוח עשוי להיחשב לעשיית דין עצמית. איומים באלימות והחלפה חד צדדית של המנעול, ניתוק החשמל או המים נחשבות גם כן לפעולות אסורות של דין עצמי. הדרך היחידה המותרת היא באמצעות ליווי של עו"ד פינוי דייר לא משלם והגשת תביעה לפינוי מושכר בבית המשפט המוסמך לכך. תביעה לפינוי מושכר נידונה בבית משפט השלום באזור בו מצוי הנכס.
פינוי דייר לא משלם בהתאם לדין
אפשר להגיש תביעה לפינוי מושכר בהליך מהיר בו יידון רק נושא פינוי הדייר מהדירה. לעיתים קרובות, די בהגשת התביעה על מנת לגרום לדייר הסרבן לבקש להגיע להסדר ביחס לפינוי מהדירה. עצם הגשת התביעה מהווה מנוף לחצים גדול מאוד על הדייר. כך לדוגמא, אפשר להגיע להסדר בו יינתן פסק דין לפינוי אך הוא יעוכב כנגד תשלום ההוצאות המשפטיות על ידי השוכר והוא יהיה בתוקף כל עוד השוכר ימשיך לשלם את תשלומי שכר הדירה במועדים המוסכמים.
כל מקרה של אי תשלום נוסף יכניס לתוקף את פסק הדין המותנה ויאפשר למשכיר לנקוט בהליכי פינוי בהוצאה לפועל ללא הגעה נוספת לבית המשפט ותוך חיוב אוטומטי של הדייר הסרבן בהוצאות משמעותיות.
הסעד הניתן בהליך המהיר
עו"ד פינוי דייר לא משלם עשוי להמליץ להגיש את התביעה במסגרת סעיף 78 לתקנות סדר הדין האזרחי (החדשות). בתביעה על פי סעיף זה, ההליך מתנהל בסדר דין מהיר ומאפשר קבלת פסק דין בפרק זמן קצר (עד 3 חודשים לרוב!). כידוע, הדבר החשוב ביותר לבעל נכס הינו שהדייר הסרבן יפנה את הדירה ללא דיחוי. בתביעה לפינוי מושכר באמצעות סעיף זה, הסעד היחיד שניתן לקבל הוא עזיבת הנכס. במסגרת ההליך לא יהיה ניתן לדרוש החזר של החובות כמו גם, פיצוים על ההפסדים שהדייר גרם לבעלי הנכס ולשם כך יהיה צורך להגיש תביעה נפרדת.
במרבית התביעות המשפטיות, אין חובה לצרף את כלל הראיות לכתב התביעה ואולם, בתביעה לפינוי מושכר, לכתב התביעה ישנה חובה לצרף את כל הראיות. לנתבע יינתנו שלושים ימים בלבד על מנת למסור כתב הגנה. בית המשפט יקבע מועד לדיון בתוך 30 ימים מהמועד האחרון להגשת כתב ההגנה. כלומר, תוך כ-60 ימים צריך להתקיים דיון בעניינו של הדייר הסרבן.
מתי ניתן להגיש בקשה להליך מהיר
תביעה לפינוי מושכר בהליך מהיר יכולה להיות מוגשת לבית המשפט במידה ותקופת השכירות הסתיימה ולמרות זאת השוכר אינו מסכים לעזוב את המושכר בהתאם לדין. או לחילופין כאשר הדייר מפר את הסכם השכירות הפרה יסודית, בהתאם לקבוע בהסכם. כך לדוגמא ניתן להגיש תביעה לפינוי מושכר גם כאשר הדייר לא משלם את שכר הדירה או לחילופין פעל בניגוד לקבוע בהסכם.
דיון בסדר בהליך מהיר
הדיון המשפטי בהליך המהיר לרוב יתקיים במסגרת יום דיונים יחיד. מומלץ מאוד לבעלי נכסים שלא להסתכן ולנסות את מזלם לבדם בבית המשפט. לבית המשפט כדאי מאוד להגיע מיוצגים על ידי עורך דין. גם בהליך שנראה לכאורה פשוט. גם לדייר הסרבן הזכות לליווי משפטי. בית המשפט רשאי לקבוע דיונים נוספים במידה והדבר יידרש עד לסיום החקירה של העדים. כל עד שהגיש תצהיר נדרש להתייצב לדיון בבית המשפט אלא אם כן השופט הורה אחרת. ההליך אמנם יחסית מהיר ואולם, לשופט יש את האפשרות לקבוע כי יש להעביר את ההליך לפסים של תביעה "רגילה" אשר עלולה להתנהל זמן רב. באם התביעה תוגש כראוי באמצעות עורך דין מקרקעין , הסיכוי שהשופט יקבע כי יש להעביר את התביעה ל"פסים רגילים" קטנים משמעותית.
פינוי לאחר מתן פסק דין
לאחר קבלת פסק דין, באם הדייר הסרבן עומד בסרובו מתנגד לפנות, ניתן לפתוח כנגד הדייר הסרבן תיק הוצאה לפועל לפינויו מהדירה באמצעות קבלן הוצאה לפועל בלווי שוטרים. ניתן לפנות להוצאה לפועל בהתאם למועד שקבע השופט ובמידה וכזה לא ניתן החל מ-15 יום ממועד מתן פסק הדין. גם בשלב זה לא ניתן לעשות דין עצמי והפינוי יתבצע רק על ידי גורמי האכיפה של ההוצאה לפועל.
סיכום איך מפנים דייר לא משלם?
לסיכום הנושא, במאמר זה ניסינו להשיב על השאלה, איך מפנים דייר לא משלם? כפי שציינו אין לנסות לבצע את הפינוי שלא באמצעים משפטיים וללא קבלת ליווי מעורך דין מנוסה המתמחה בתחום. ניתן להגיש תביעה לפינוי בהליך מהיר בה יידון נושא הפינוי בלבד או בהליך רגיל בו יידונו כלל הנושאים שבמחלוקת. בכל מקרה יש להימנע מכל סוג של אלימות סביב הנושא.
יש לכם דייר שלא מפנה את הנכס? דייר שלא משלם שכירות? צרו איתנו קשר עוד היום. משרדינו בעל ניסיון עשיר בניהול הליכים מסוג זה.