תביעה לפינוי מושכר – פסק דין שניתן בעניינו של לקוח שלנו:

"בנסיבות אלה, לאחר שאיזנתי בין זכויות כל הצדדים, אני קובע כי מועד הפינוי יהיה ביום 1/5/21" 

זה ציטוט מפסק דין שניתן ביום 20/4/21 בתיק בו ייצגנו בעל בית מגורים יוקרתי, שהשכיר את ביתו לדיירת שלא שילמה את דמי השכירות ואת הוצאות השוטפות. 

זה סיפור על בעל נכס יוקרתי, שחיפש שוכרים לנכס אשר בבעלותו. בתיווכה של מתווכת מקרקעין, התעניינה בנכס עורכת דין שנראתה נחמדה ואמינה ואשר ביקשה לשכור את הנכס ואף בשלב זה הפליגה בשבח עצמי על היותה שוכרת נהדרת אשר תשביח לו את הנכס ותשמור עליו כל בבת עינה.

לאחר מו"מ קצר מאוד, חתמו הצדדים על זיכרון דברים שניסחה עורכת הדין-השוכרת על פיסת נייר. עוד באותו היום, קיבלה השוכרת את החזקה בנכס לאחר שניסחה בעצמה עבור הצדדים זיכרון דברים (דבר שגוי כשלעצמו – על כך בהמשך). השוכרת התחייבה להעביר למשכיר בטחונות, שיקים, והסכם שכירות חתום אך לא עשתה זאת. 

זמן קצר לאחר כניסת הדיירת לנכס, גילה בעל הבית כי השוכרת בה נתן אמון בשל היותה עורכת דין פעילה ומכובדת, לא מכבדת את זיכרון הדברים שהיא עצמה ניסחה, מתגוררת בנכס ומסרבת לשלם את מלא דמי השכירות. בנוסף, סרבה הדיירת לחתום על הסכם השכירות, להעביר למשכיר שיקים ולנהוג כפי שהיה מצופה ממי שחתמה על זיכרון דברים וממי שניתן בה אמון בהיותה עורכת דין. 

כאשר שלח המשכיר (בעל הנכס) לדיירת מכתב התראה, הגדילה הדיירת לעשות, כאשר איימה על בעל הבית שעה שהודיעה לו כי ההליכים המשפטים לא עולים לה כסף מאחר והיא מייצגת את עצמה וכי היא אינה חוששת מפגישה בבית המשפט. 

בשל התנהלות הדיירת הסרבנית ולאור העובדה שזו עמדה בסירובה לקיים את חובותיה, פנה אלינו בעל הבית. ביום 10/2/21 הגשנו לבית המשפט המוסמך תביעה לפינוי מושכר (יש להדגיש, כל זאת, 4 חודשים לאחר כניסתה של השוכרת לדירה ולאחר שניתנו לה מספר הזדמנויות לתקן את דרכיה). 

במקרים שכאלה, החוק מאפשר לבעל הנכס להגיש תביעה לפינוי הנכס בהליך מזורז והחוק אף קובע כי תוך 3 חודשים ניתן לסיים את הדיון כולו.  כאמור, תביעה לפינוי מושכר יכולה לדון אך ורק בתביעתו של בעל הנכס לפינויו.  לא ניתן לתבוע בהליך המזורז הנ"ל דבר נוסף מלבד את פינוי הנכס וכעת על בעל הנכס לפתוח בהליך נוסף לגביית החובות המגיעים לו. 

והנה, תוך פרק זמן של כחודשיים מהגשת התביעה, התקיים דיון מאוד סוער בבית המשפט אשר בסופו ניתן פסק דין המורה על פינויה של השוכרת הסוררת מהנכס תוך 10 ימים ממועד הדיון. בשל נסיבותיה הייחודיות של השוכרת, קבע בית המשפט כי אם תשלם השוכרת את כל חובותיה למשכיר ולרשויות וכן תפקיד מראש את דמי השכירות עד ליום הפינוי, יתאפשר לה להמשיך ולגור בנכס לצורך התארגנותה 60 ימים נוספים כך שתפנה את הנכס עד יום 30/6/21. זאת כאמור רק בתנאי שכלל החובות ישולמו. 

ניהול התיק לא היה פשוט מאחר ולנהל תיק כנגד קולגה, זה אף פעם לא פשוט ולא נעים. מה גם שבמקרה הספציפי הזה הקולגה ניהלה למעשה קרב על הבית שלה. למרות ההליך המורכב והלא נעים, התוצאה מדברת בעד עצמה והלקוח יצא עם מלא תאוותו בידו. 

על שביעות רצונו של הלקוח מההליך ומתוצאותיו, ניתן ללמוד מחוות הדעת שהשאיר הלקוח בדף המשרד בגוגל לאחר הדיון. 

במאמר מוסגר נאמר שאנחנו סבורים שחתימה על זיכרון דברים אינה מומלצת, לא במקרה של רכישה ולא במקרה של שכירות, זה מתכון למחלוקות בין הצדדים בשל כמות הפרטים הדלה המופיעה בו ובשל המחויבות שזיכרון הדברים עלול ליצור בין הצדדים. על כך העיר גם בית המשפט לצדדים במהלך הדיון. 

סובלים מדיירים סוררים? רוצים להגיש תביעה לפינוי מושכר. פנו אלינו עוד היום בטלפון 077-2200122 או בהודעה פרטית.

לקוחות ממליצים

אודות הכותב

תמונה של עו"ד זלצר

עו"ד זלצר

עו"ד ונוטריון עמיחי זלצר,
חבר ועדת קניין בלשכת עורכי הדין.
בעל הסמכת נוטריון של משרד המשפטים.
עו"ד זלצר עוסק במקרקעין, ליטיגציה וגביית חובות ובעל ניסיון של למעלה מעשור והצלחות רבות בקריירה המקצועית שלו. הכל תוך הקפדה על מתן שירות משפטי ברמה המקצועית הגבוהה ביותר, רגישות ואדיבות גם יחד.

לקוחות ממליצים